GÖRÜNTÜLÜ

Hamburg'dan çağrı: Bingöl'de DEM adaylarını destekleyelim

Hamburg ve çevresinde yaşayan yurtseverler, Bingöl ve ilçelerinde DEM Parti adaylarını destekleme çağrısı yaptı.

BİNGÖL İÇİN AÇIKLAMA

Hamburg ve çevresinde yaşayan yurtseverlerin 31 Mart’taki seçimler için oluşturduğu Hamburg Bingöl DEM Parti Adaylarını Destekleme İnisiyatifi, “Bingöl’de AKP’ye dur demenin zamanı gelmiştir” diyerek, Bingöl ve ilçelerinde DEM Parti adaylarını destekleme çağrısı yaptı.

Açıklamada, Çewlig'in, 1982’de yapılan anayasa referandumunda darbecilere en az oyu vererek tarih yazmış bir yer olduğu belirtilerek, "Aynı ders bu sefer Erdoğan’a verilmeli" denildi.

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"Halkımızın uzun bir süredir AKP’yi desteklemesi AKP’yi şımartmıştır. Artık AKP’ye dur demenin zamanı gelmiştir. Ayrıca AKP’nin Kürt düşmanı MHP ile ortaklığı AKP’nin gizli maskesini düşürmüş ve AKP’nin aslında iddia ettiği gibi demokrasi sloganlarının sahte olduğu ve Erdoğan’ın değiştirdim dediği gömleğin Türk İslam sentezi, ırkçı, milliyetçi ve faşizmin ta kendisi olduğu netleşmiştir.”

'BİR YURTSEVERLİK GÖREVİDİR'

İnisiyatif, şu mesajları da verdi:

"Geçmişte DEM’de yöneticilik yapmış, belediye seçiminde aday olmuş ve vekil olarak seçilmiş veya aday olmuş tüm arkadaşların, sahaya inip en aktif biçimde çalışmaları gerekiyor. Aksi halde tarih ve halkımız  farklı bir durumu affetmeyecektir. Yani Çewlig’in dışına çıkmış ve şu anda Avrupa’da veya Türkiye metropollerinde yaşayan yurtseverlerin gidebilecek olanları hemen Çewlig’e gitmeli ve gidemeyecek olanların da telefon ve internet kanalıyla arkadaşlarını ve akrabalarını DEM için ikna etmeleri gerekiyor. Bu bir yurtseverlik görevidir.”